NordNews
Avem ce spune

„Cina cea de taină”, convocată de Greceanâi pentru a aduce Sputnik V

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanâi, a convocat membrii Guvernului în exercițiu, în frunte cu Prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi, într-o ședință, solicitând identificarea de urgență a posibilității de achiziționare a unui lot de 1 milion de doze de vaccin pentru vaccinarea cetățenilor. Se mimează grija față de popor, astfel PSRM-ul își face capital politic, menționează fostul șef la Agenția de Servicii Publice Igor Grigoriev. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Ora Expertizei” de la Jurnal TV.

Ieri seara, Zinaida Greceanâi a convocat o ședință de lucru membrii Guvernului în exercițiu în frunte cu Prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi, Fadei Nagacevschi, Pavel Voicu, fosta ministră a Sănătății, Viorica Dumbrăveanu dar și Guvernatorul Găgăuziei, Irina Vlah, și primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban.

Președintele Parlamentului a solicitat identificarea de urgență a posibilității de achiziționare a unui lot de 1 milion de doze de vaccin pentru vaccinarea cetățenilor.

Premierul interimar, Aureliu Ciocoi, a raportat că această solicitare va fi examinată de urgență, urmând să fie inițiată procedura de achiziție publică pentru procurarea vaccinelor din sursele Fondurilor de asigurare obligatorie de asistență medicală, precum și din Fondul de rezervă al Guvernului.

„Se acționează nu în interes național dar în interesul unui partid”

Deputatul Iurie Reniță susține că prin astfel de evenimente, ședințe, declarații se trădează disperarea din tabăra PSRM.

Mă bucur că destinsa doamnă președinte a Parlamentului revine acasă după două săptămâni de lipsă, să înțeleg că tot pe la Moscova își poartă drumurile,.

A convocat factorii decizionali guvernamentali pentru procurarea vaccinurilor, păi bine, lucru acesta trebuia de făcut imediat după ce se cunoștea că acestea sunt puse în utilizare pentru cetățeni.

Rămân și eu surprins că preocuparea spikeriței se referă preponderent la o zonă a RM care este Găgăuzia și Chișunăul exact unde socialiștii își au reprezentanții lor, iar se merge după o formulă politică.

Aceste momente sunt de disperarea și după mine nu se acționează în interes național dar în interesul unui partid și a unei găști partiinice”, a menționat Reniță.

Fostul șef la Agenția de Servicii Publice Igor Grigoriev a declarat că se mimează grija pentru popor prin astfel de ședințe și pe fonul acestora, PSRM își face capital politic.

Cred că este o legătură directă deoarece zilele acestea a fost aprobată vaccina rusească. Eu sunt sigur că ei încearcă se anticipeze, să mimeze că uite noi ne gândim la voi. Greceanâi a fost în vizită în Federația Rusă și a avut întâlniri cu careva oficiali de stat și cred că s-a negociat aducerea acestui vaccin și pe fonul acesta să-și facă niște capital politic.

Dacă să o luăm constituțional, era logic ca acest guvern să fie chemat într-o ședință extraordinară a Parlamentului unde să fie toți 101 deputați și să discute toate acestea cu reprezentanții poporului”, a punctat Grigoriev.

Amintim că ieri, 28 februuarie în cadrul unei conferințe de presă Igor Dodon a declarat că Republica Moldova trebuie urgent să achiziționeze un milion de vaccinuri.

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"