NordNews
Avem ce spune

Cinci bărbați din raionul Briceni, reținuți de oamenii legii. Ce schemă au pus la cale

Cinci bărbați din raionul Briceni au fost reținuți de oamenii legii pentru facilitarea trecerii frontierei de stat spre Republica Moldova a bărbaților din Ucraina, în afara punctelor de trecere, în schimbul a 3000 dolari americani per persoană.
Persoanele reținute au vârste cuprinse între 30 și 60 de ani, liderul acestora fiind și angajatorul lor într-o întreprindere din domeniul agricol. Aceștia fac parte dintr-un grup criminal organizat transfrontalier și au fost reținuți după ce au transportat doi bărbați ucraineni în Chișinău, care urmau să tranziteze Republica Moldova spre Uniunea Europeană și care le-au achitat serviciile ilegale prin criptomonedă -echivalentul a circa 3000 dolari americani pentru fiecare persoană.
Reținerea celor cinci persoane a avut loc în data de 3 aprilie 2023, în cadrul perchezițiilor fiind ridicate dispozitive de comunicare – telefoane mobile și stații radio. După audieri, acestora le-au fost prezentate învinuirile pentru organizarea migrației ilegale și depuse demersuri pentru aplicarea arestului preventiv pentru 30 de zile.
Investigațiile continuă, timp în care membrii grupului infracțional reținuți beneficiază de prezumția nevinovăției.
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"