NordNews
Avem ce spune

Cinci biserici din R. Moldova au încălcat interdicțiile impuse de Paștele Blajinilor

Cinci biserici din R. Moldova au ignorat interdicțiile impuse de autorități pe timpul pandemiei de COVID-19 și au desfășurat slujbe cu participarea a mai mult de 10 oameni de Paștele Blajinilor, scrie ziarulnational.md.
În alte 816 biserici monitorizate nu s-au făcut slujbe, iar în 559 de biserici acestea au fost desfășurate numai cu preoții și încă una sau două persoane.

„Pe parcursul zilei de ieri, 816 lăcașe sfinte, biserici, s-au abținut de la petrecerea slujbelor divine. În 564 s-au desfășurat aceste slujbe. Din toate 564, doar în 5 au fost slujbe cu enoriași, cu un număr mai mare de 10 persoane, ceea ce înseamnă încălcarea regulilor. Regretăm acest lucru, dar apreciem că, în marea majoritate a cazurilor, s-au respectat regulile și cetățenii, noi toți, nu am mers la cimitire ieri și astăzi. O vom face pe 7 și 8 iunie”, a declarat Chicu.

Menționăm că, anterior, autoritățile au anunțat că Paștele Blajinilor, marcat tradițional la o săptămână după Paște, a fost amânat în acest an până la 7 și 8 iunie curent, din cauza pandemiei de COVID-19.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"