NordNews
Avem ce spune

Cinci cărți care i-au marcat viața și cariera lui Eugeniu Cozonac, directorul general al Agenției Proprietății Publice

Cărțile ne influențează personalitatea, ne modelează gândirea și judecata. Și pornind de-aici, realizăm că oamenii educați, citiți și informați – sunt puternici! Sunteți curioși, ce cărți stau pe noptierele politicienilor, ale administratorilor de instituții, ale oamenilor care iau decizii pentru noi, pentru țară? Sau… citesc ei în general? 

DeschideCartea a scris despre cinci cărți care i-au marcat viața, personalitatea și cariera lui Eugeniu Cozonacdirectorul general al Agenției Proprietății Publice. E de-ajuns să porți o scurtă discuție cu șeful APP, ca să înțelegi că e o enciclopedie vie, o personalitate cu viziune revoluționară, open-minded și cu un mare sentiment de dragoste și devotament față de țară (deși ultimii 20 de ani i-a petrecut mai mult în SUA). 

1. Cu ultima suflare, de Paul Kalamithi – o combinație între literatură și medicină, cu un mesaj înălțător: să muncești cu pasiune, să lupți pentru viață și să te înveți să mori

2. Principiul progresului, de Teresa Amabile, Steven Kramer – o înșiruire de idei utile despre cum să îndepărtezi obstacolele din calea progresului ca să ai succes, cum să motivezi oamenii și să maximizezi performanța angajaților

3. Think Again, de Adam Grant – „Mai gândește-te!” este o invitație să ne reevaluăm gândurile, să renunțăm la opiniile inutile, să descoperim lucruri pe care nu le cunoaștem, să prețuim flexibilitatea mintală și curiozitatea.

4. The art of start, de Guy Kawasaki – despre arta începutului: cum să acționezi – în loc să-ți faci planuri de afaceri, cum să-ți crești o echipă puternică și să clădești o afacere de succes.

5. Desiring the Kingdom (Cultural Liturgies): Worship, Worldview, and Cultural Formation, de James K. A. Smith – o carte inspirațională, plină de înțelepciune, care demonstrează că „suntem ceea ce iubim”. Potrivit autorului, singura direcție în care trebuie să ne concentrăm gândurile – este Dumnezeu.

Eugeniu Cozonac a devenit director la Agenția Proprietății Publice în luna august 2021. Acesta deține o experiență de peste douăzeci de ani în managementul corporativ, lansarea și dezvoltarea companiilor în Moldova, Marea Britanie și SUA. A activat ca expert în recrutarea și selecția personalului de conducere executiv, inclusiv în companiile Fortune 500. A făcut studii de masterat și doctorat la universități din SUA și Franța în domeniul administrării afacerilor, leadership, dezvoltarea și schimbarea organizațională.

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"