NordNews
Avem ce spune

Cinci moldoveni și un rus, deportați din Indonezia. Ocupau ilegal o vilă, argumentând că „le-a fost dată de la Dumnezeu”

Cinci cetățeni moldoveni și un rus au fost deportați din Indonezia după ce ar fi ocupat ilegal o vilă a unui băștinaș, argumentând poliției că aceasta le-ar fi fost „dăruită de Dumnezeu”, scrie agora.md

Cei șase au fost arestați în luna aprilie curent, moldovenii au fost expulzați oficial ieri,  22 decembrie, în timp ce cetățeanul rus a fost deportat în luna septembrie.

Șeful Biroului din Bali al Ministerului Justiției și Drepturilor Omului, Anggiat Napitupulu, a declarat că moldovenii fac parte dintr-o singură familie și au vârste de 44, 36, 32, 10 și respectiv șase ani.

„Cazul a fost semnalat în luna martie a anului trecut, când aceștia au pătruns fără drept într-o vilă aparținând unui localnic. Proprietarul și autoritățile din satul Pererenan au mers să îi vadă, dar ei au insistat că vila le aparținea și că a fost dată de Dumnezeu”, a spus Anggiat.

Procesul de deportare a durat mai mult decât se aștepta după ce pașaportul unuia dintre ei ar fi fost distrus într-un incendiu. Potrivit autorităților locale, bănuiții ar fi refuzat să coopreze cu autoritățile.

Autoritățile din Bali au colaborat cu Ambasada Republicii Moldova din Tokyo pentru a le procesa deportarea.

Familia s-a îmbarcat aseară la bordul unui zbor al companiei Turkish Airlines către Moldova via Istanbul. Pe lângă expulzare, ocupanților ilegali li s-a interzis, de asemenea, temporar, să intre pe teritoriul indonezian

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"