NordNews
Avem ce spune

Cinci persoane, printre care patru minori, transportați de urgență la spital, după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon

Cinci persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon. Este vorba despre patru minori din raionul Nisporeni și Drochia, transmite jurnal.md. 

Pe parcursul ultimelor 48 de ore la Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească au fost înregistrate 20 solicitări pe motivul urgențelor toxice, inclusiv 5 cazuri de intoxicație acută cu monoxid de carbon.

În noaptea zilei de 4 ianuarie, Departamentul dispecerizare al IMSP CNAMUP a recepționat un apel pentru acordarea asistenței medicale de urgență pentru trei minori din raionul Nisporeni.

În câteva minute, echipa AMU a intervenit la fața locului și a depistat trei copii cu vârste cuprinse între 6 luni și 2 ani. Echipa AMU a acordat de urgență primul ajutor medical la etapa de prespital și a transportat copii la IMSP Spitalul Raional Nisporeni.

În aceeași zi a fost înregistrat încă un caz de intoxicație cu CO în raionul Drochia. O adolescentă de 16 ani a avut nevoie de îngrijiri medicale prespitalicești în urma unei intoxicații cu monoxid de carbon. Pacienta a fost transportată în stare stabilă la IMSP Spitalul Raional Drochia.

În ultimele 48 de ore echipele de asistență medicală urgentă au deservit 4224 de solicitări. În cadrul departamentelor de urgență al instituțiilor spitalicești au fost transportați 1466 de pacienți, dintre care 1275 de maturi și 191 copii.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata