NordNews
Avem ce spune

Cinci puncte de trecere a frontierei și-au sistat temporar activitatea

Un număr de cinci puncte de trecere a hotarului și-au sistat temporar activitatea, din cauza lipsei energiei electrice pe partea ucraineană.

Potrivit Poliției de Frontieră, este vorba de următoarele posturi: Ceadîr-Lunga–Novîe Traianî,  Ceadîr-Lunga–Maloiroslaveț, Vulcănești–Vinogradovka, Mirnoe–Tabaki și Unguri–Bronița.

În aceste circumstanțe, călătorii sunt îndemnați să manifeste înțelegere și, din timp, să opteze pentru punctele de trecere a hotarului din proximitate.

Instituția sus-numită a specificat că, în prezent, punctele de trecere a hotarului moldo-ucrainean își sistează periodic activitatea. În aceste condiții, pentru a exclude formarea ambuteiajelor la trecerea frontierei de stat și creșterea timpilor de așteptare, călătorii sunt îndemnați să se informeze din timp despre situația din punctele de trecere a hotarului. Aceștia pot apela la 022 259 717 – Linia Verde a Poliției de Frontieră, care este funcțională non-stop.

Totodată, cetățenii pot urmări online situația sau locațiile punctelor de trecere a frontierei moldo-ucrainene la rubricile TRAFIC ONLINE (http://border.gov.md/camere-web) sau HARTA INTERACTIVĂ (http://border.gov.md/harta-punctelor-de-trecere-ale-frontierei-de-stat), pe pagina oficială a instituției.

De asemenea, autoritatea a îndemnat cetățenii, în măsura posibilităților, să amâne deplasările în Ucraina, ținând cont că este o perioadă dificilă în statul vecin, unde infrastructura este precară și acest fapt acționează direct asupra procesului de activitate al autorităților de frontieră și vamale din Ucraina.

În cazurile de deconectare a energiei electrice, Poliția de Frontieră din țara noastră este pregătită să intervină și să asigure funcționalitatea programului de lucru transfrontalier. În acest sens, fiecare subdiviziune de frontieră este dotată cu generatoare electrice și alte echipamente speciale.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"