NordNews
Avem ce spune

Cine au fost Apostolii Petru și Pavel?

Sfinții Apostoli Petru și Pavel sunt sarbatoriți pe 12 iunie dupa o perioada de post, care variază ca durată, în funcție de data Sfintelor Paști.
Sfantul Apostol Petru – fiul lui Iona și fratele Apostolului Andrei, s-a născut în Betsaida Galileei. Numele său iudeu era Simon, însa Mantuitorul îl va numi Chifa (piatră). După o pescuire minunată pe lacul Ghenizaret, este chemat să devină pescar de oameni. Marturisește în numele apostolior dumnezeirea lui Hristos, dar se și leapadă de Hristos cand El este prins spre a fi răstignit. Dupa Înălțarea Domnului, Petru ia cuvantul în adunarea ucenicilor și aleg ca apostol pe Matia în locul lui Iuda. In ziua Cincizecimii, dupa predica Sfantului Apostol Petru, se boteaza trei mii de persoane.
Sfantul Apostol Petru a propovaduit în Ierusalim, Iudeea, Samaria, Asia Mică pâna în Babilon și în ultima parte a vieții, la Roma. Sfântul Petru a murit rastignit pe cruce, cu capul în jos, în anul 67, pe 29 iunie.
Sfantul Apostol Pavel era originar din Tarsul Ciliciei, din neamul Veniamin. Sfantul Pavel a fost elevul învățatului Gamaliel. Pavel locuia în Tars și lupta împotriva creștinilor. Sfântul Apostol Pavel a participat la uciderea arhidiaconului Ștefan. Pe calea Damascului i se arată Hristos într-o lumină orbitoare și îl mustră: “Saule, Saule de ce ma prigonesti?”. Se converteste și primeste botezul de la Anania, episcopul Damascului. Sfântul Apostol Pavel a pornit în trei mari calătorii misionare și a scris 14 epistole care se gasesc în Sfânta Scriptură. A fost decapitat din porunca împaratului Nero, în anul 67.
Sursă: Bisericasfintiitreiierarhi.md

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"