NordNews
Avem ce spune

Cine este Natalia Costaș, judecătoarea care va face dreptate în cazul Marinei Tauber

Judecătoarea Natalia Costaș este cea care va examina anularea înregistrării concurentului electoral Marina Tauber, candidata partidului „ȘOR”, pentru funcția de primar al municipiului Bălți. Inițial, magistratul Eduard Balan urma să examineze cazul, însă s-a abținut din cauza că face parte din Consiliul Electoral de Circumscripție Bălți. Ședința care va decide soarta canidatului partidului „ȘOR” la alegerile locale din municipiu va avea loc astăzi, la ora 11.00, la Judecătoria Bălți.

Amintim că miercuri, Comisia Electorală Centrală a votat o decizie prin care cere anularea înregistrării concurentului electoral Marina Tauber:

„Se solicită Judecătoriei Bălți anularea înregistrării concurentului electoral Marina Tauber, desemnat de Partidul Politic „Șor” la funcția de primar al municipiului Bălți, și se transmit instanței materialele ce au stat la baza adoptării prezentei hotărâri”.

În fața instanței din Bălți a fost anunțat un protest, organizat de susținătorii Marinei Tauber.


Cine este Natalia Costaș

Natalia Costaș Sursa foto: csm.md

Natalia Costaș a fost numită prin Decretul Președintelui Republicii Moldova nr. 1542-VII din 24 aprilie 2015 în funcția de judecător la Judecătoria Bălți, pe un termen de cinci ani, iar prin Decretul Președintelui RM Nr. 1606-VIII din 15 Iunie 2020, a fost numită în aceeași funcție până la atingerea plafonului de vârstă.

În declarația de avere și interese personale pentru anul 2020, depusă la ANI pe data de 25 martie 2021, Costaș a indicat venituri de 249 de mii de lei, provenite din salariul de judecător, dar și indemnizație de la CNAS. Totodată, soțul acesteia a înregistrat pentrul anul 2020 un venit cumulativ de 79 de mii de lei (49 223 de lei – de la SRL ,,Netsistem” și 30 326 de lei  de la SRL ,,Sipuș”). Totodată, venitul familiei Balan a fost suplinit cu 5 mii de lei de la darea în arendă a unui lot de pâmânt.

Magistrata Judecătoriei Bălți deține două terenuri agricole, cu o suprafață totală de 1,1873 m.p. cu o valoare cumulativă de 13 648 de lei. Totodată, Costaș deține 3/30 cota parte dintr-un alt bun imobil care face parte din alte categorii de terenuri care se află în circuitul civil cu o suprafață de 0.092.

Familia Costaș deține un apartament cu o suprafață de 63,8 m.p., procurat în 2014 contra sumei de 360 de mii de lei, o casă de locuit (1/2 cota parte) cu o suprafață de 50,9 m.p. achiziționată în 2007 contra sumei de 8 898 de lei.

Casa de locuit din Bălți

Familia Costaș mai are în proprietate și un garaj de 29 m.p. a căruit valoare se cifrează la 8 643 de lei.

Totodată, familia Costaș deține și un autoturism Ford Fusion, fabricat în 2008 contra sumei de 20 de mii de lei (!)

Important de menționat că, în 2016, reprezentanta Femidei, Natalia Costaș a contractat un credit în valoare de 222 de mii de lei, cu rata dobânzii de 8 %.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata