NordNews
Avem ce spune

Cine este noul director al „Moldtelecom” și ce avere are

Viorel Postolachi, cel care a ocupat începând cu 5 decembrie 2019 interimatul funcției de administrator al companiei „Moltelecom”, a fost numit director general al societății pe acțiuni care aparține statului. Acesta a câștigat concursul anunțat de Agenția Proprietății Publice, fiind cel mai bun la etapa interviului, desfășurată pe 21 mai, la care au mai concurat Iurie Ursu și Corneliu Jalobă, scrie tv8.md. 

Viorel Postolachi face parte din echipa „Moldtelecom” din anul 2005. Și-a început activitatea în funcția de specialist marketing în cadrul Departamentului comercial, apoi a fost șef al Serviciului vânzări telefonie mobilă, iar începând cu anul 2010, a deținut funcția de vicedirector comercial în cadrul Direcției Business Solutions. Ulterior, a preluat conducerea Direcției Retail, după care, în 2017, a fost promovat în funcția de director pe vânzări al companiei „Moldtelecom”.
Potrivit declarației de venit depuse la Autoritatea Națională de Integritate, Viorel Postolachi a fost remunerat anul trecut de „Moldtelecom” cu 818 mii lei, adică cu un salariu de circa 68 de mii de lei pe lună.

De la Casa Națională de Asigurări Sociale, Postolachi a luat o indemnizație pentru copil de 106575 lei și 5175 RON – alocație pentru copil din România.
Soția sa a avut un salariu de 90 de mii de lei de la firma „S.C. Novelis Impex” în care are o cotă parte de 50% și a ridicat și dividente de 16 mii de lei din activitatea companiei.
Anul trecut, familia Postolachi și-a cumpărat un apartament, pentru care a plătit 39 de mii de euro, iar din 2018 are în proprietate o casă de 173 de metri pătrați, astimată la aproape 1,3 milioane lei.

Familia Postolachi are două credite la bănci: unul în sumă de 9500 dolari, care este scadent în anul curent și altul de 400 mii lei pe care urmează să-i întoarcă băncii până în anul 2028.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"