NordNews
Avem ce spune

Cine sunt și ce promit primii candidați lansați în campania electorală

Cel mai nerăbdător candidat a fost actualul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon. În discursul său de lansare acesta a declarat că, dacă va obține încă un mandat, va continua proiectele demarate de până acum: reabilitare drumurilor, dezvoltarea infrastructurii în sate și orașe,păstrarea relațiilor bune cu partenerii externi, inclusiv cu vecinii Republicii Moldova, Ucraina și România, reforma justiției și digitalizarea întregii țări.

Printre primii a vrut să fie și candidata PP „Șor”, Violeta Ivanov. Programul ei electoral este bazat pe patru componente: infrastructura și dezvoltarea regională, agricultura, protecția socială și sănătate și lupta cu corupția.

Maia Sandu, candidata PAS, s-a lansat în această campanie cu sloganul „ A venit vremea oamenilor buni”. Conform sondajelor de opinie, Sandu este principalul contracandidat a lui Igor Dodon. Maia Sandu cheamă cetățenii la implicare și îi îndeamnă să iasă la vot și să voteze cu inima deschisă, subliniind că „aceste alegeri nu sunt despre politicieni, dar sunt despre țara în care vrem să trăim”, a spus Sandu.

Iar candidatul din partea Partidului Liberal Democrat din Republica Moldova, Tudor Deliu, care la fel s-a lansat în campania electorale își propune să consolideze societatea moldovenească și, dacă va obține votul cetățenilor să devină un președinte al tuturor.

Alegerile prezidențiale urmează să aibă loc la 1 noiembrie 2020.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata