NordNews
Avem ce spune

Cine sunt victimile atacului terorist din bazilica Notre Dame din Nisa

Una din victimele atacului cu cuţitul de joi dimineaţa din bazilica Notre Dame din Nisa este o femeie în vârstă de 60 de ani, care a suferit „o tăiere a gâtului care echivalează cu o decapitare”, conform informaţiilor furnizate de procurorul şef antiterorism al Franţei, transmite agerpres.ro.

O a doua victimă, paracliserul în vârstă de 55 de ani al bisericii, a suferit, la rândul său, o tăietură adâncă la nivelul gâtului, a declarat procurorul Jean-Francois Ricard într-o scurtă declaraţie de presă.

Cea de-a treia victimă, o femeie în vârstă de 44 de ani, a murit în urma multiplelor răni provocate de cuţitul agresorului într-un restaurant din apropiere, la scurt timp după ce a fugit din biserică printr-o uşă laterală, a spus Ricard.

Un exemplar al Coranului, două telefoane, un cuţit cu o lamă de 17 cm, folosit în atac, precum şi alte două cuţite neutilizate au fost găsite la locul atacului, a adăugat Ricard.

Parchetul Naţional Antiterorist (PNAT) a deschis o anchetă pentru ”asasinat şi tentativă de asasinat având legătură cu o faptă teroristă”.

Agresorul, rănit în timpul intervenţiei poliţiei, a fost transportat la spital.

Atacul a fost comis în ziua în care musulmanii celebrează naşterea profetului Mohamed.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata