NordNews
Avem ce spune

Cine va fi candidatul comun al Blocului „ACUM” la funcția de primar al municipiului Bălți

Deși până la alegerile locale din toamnă au mai rămas aproape trei luni, la Bălți se discută deja despre potențialii candidați la funcția de primar. Din partea Blocului „ACUM” ar putea candida Arina Spătaru, deputat în Parlamentul RM, membru al Partidului Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA), sau omul de afaceri Boris Marcoci, membru al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS).
 
Arina Spătaru, care a fost desemnată de consiliul politic local al formațiunii, a declarat că de câteva zile se poartă negocieri cu privire la identificarea candidatului comun. Ultimele discuții au avut loc, duminică, când în teritoriu au venit deputatele Doina Gherman (PAS) și Inga Grigoriu (PPDA).
 
Candidatul PAS, Boris Marcoci, care este acum consilier municipal independent,  spune că vrea să candideze la această funcție pentru a schimba în bine viața bălțenilor.  Iar la capitolul negocieri, Marcoci a precizat că au fot create două grupuri de negociatori, din ambele partide, care umează să stabilească lista de consilieri și candidatul comun.
 
Cei doi candidați au mai aspirat la fotoliul de primar al municipiul Bălți. Boris Marcoci a candidat în vara lui 2015, din partea Partidului Liberal Democrat din Moldova, iar Arina Spătaru a participat la alegerile locale anticipate din 20 mai 2018, după ce fostul primar de Bălți, Renato Usatîi, și-a dat demisia.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata