NordNews
Avem ce spune

Circulația trenurilor prin punctul feroviar Bălți, sistată. Aproape 200 de angajați intră în grevă

De azi, circulația trenurilor prin nodului feroviar Bălți va fi sistată pentru o perioadă nedeterminată, începând cu ora 8.30. Totul din cauza protestului angajaților întreprinderii de stat „Calea Ferată din Moldova”, care nu și-au ridicat salariile deja de patru luni, dar și a existenței unor probleme de ordin tehnic, inclusiv ieșirea din funcțiune a traverselor.

Într-o scrisoare transmisă către administrația CFM, angajații nodului feroviar Bălți spun că nu au materiale pentru a întreține șinele, dar nici combustibil și lubrifianți. Astfel, circulația trenurilor nu este sigură. Vor fi sistate cursele Ocniţa-Chişinău şi Ungheni-Bălți.

Șeful întreprinderii de stat „Calea Ferată din Moldova”, Adrian Onceanu, nu a răspuns la telefon pentru a comenta situația. Anterior, acesta a declarat jurnaliștilor Nordnews.md că,  „sistarea activității trenurilor și blocarea căilor ferate de nivel național se poate solda cu dosar penal.”

În prezent, sunt operate șapte curse interurbane de tren. Cele internaţionale sunt suspendate din cauza pandemiei COVID-19.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"