NordNews
Avem ce spune

CNA a sechestrat bunuri în valoare de 20 de milioane de lei

Bunuri în valoare de 20 de milioane de lei au fost sechestrate de către Agenţia de Recuperare a Bunurilor Infracţionale a CNA. Este vorba despre bunuri de provenienţă ilicită care au fost indisponibilizate, săptămâna trecută, în cadrul unei cauze penale, aflate în gestiunea procurorilor.

În cadrul investigaţiilor financiare paralele, ARBI a aplicat sechestre pe 33 de bunuri, inclusiv capital social, încăperi locative şi nelocative, construcţii locative şi nelocative, terenuri pentru construcţii şi agricole. Suma totală a bunurilor indisponibilizate este de 19 361 104 lei.

De asemenea, pe parcursul săptămânii trecute, ARBI a finalizat 5 delegaţii pe 4 cauze penale în privinţa a 5 subiecţi; a elaborat 11 note analitice care au vizat  36 de persoane;  a întocmit 8 avize consultative privind evaluarea a 5 bunuri mobile şi 4 imobile.

Amintim că, în primele luni ale anului curent, Agenţia de Recuperare a Bunurilor Infracţionale a aplicat sechestre pe bunuri, dobândite ilicit, în sumă de peste 90  de  milioane de lei, iar în 2020, cifra acestora a fost estimată la aproximativ 1,5 miliarde de lei.

Agenţia de Recuperare a Bunurilor Infracţionale este o subdiviziune autonomă din cadrul Centrului Naţional Anticorupţie, specializată în efectuarea investigaţiilor financiare paralele, indisponibilizarea bunurilor infracţionale, evaluarea, administrarea şi valorificarea bunurilor infracţionale indisponibilizate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata