NordNews
Avem ce spune

CNA: Bunuri în valoare de 2,4 milioane de lei, sechestrate într-un caz de îmbogățire ilicită

Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI) din cadrul CNA anunță că a aplicat sechestre pe bunuri în valoare de 2,4 milioane de lei, pe parcursul unei săptămâni. Printre bunurile indisponibilizate într-un caz de îmbogățire ilicită sunt două încăperi locative, cinci terenuri agricole, trei terenuri pentru construcții, o construcție nelocativă și două locative.

În prezent, ARBI are în examinare 114 de delegații pe 87 de cauze penale în privința a 183 de subiecți.

Pe parcursul săptămânii precedente, Agenția a efectuat opt expertize judiciare, dintre care patru IT și patru expertize criminalistice, în procedură fiind alte 48 de expertize

Ofițerii de urmărire penală au inițiat trei cauze penale și au propus pentru transmitere în judecată două dosare. La moment, organul de urmărire penală al CNA gestionează 368 de dosare”, se arată într-un comunicat emis de Centrul Național Anticorupție.

Totodată, Direcția legislație a recepționat 20 de proiecte de acte normative pentru expertizare și a remis autorilor 17 rapoarte de expertiză și 14 avize.

Direcția educație anticorupție a desfășurat 8 activități de informare și sensibilizare cu privire la riscurile și consecințele implicării în acte de corupție”, se mai arată în comunicat.

Amintim că, ARBI are în calitate de atribuții efectuarea investigațiilor financiare paralele, indisponibilizarea bunurilor infracționale, evaluarea, administrarea şi valorificarea bunurilor infracționale sechestrate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"