NordNews
Avem ce spune

CNA "s-a înrudit" cu Biroul Anticorupție din Ucraina

  Directorul Centrul Național Anticorupție (CNA), Bogdan Zumbreanu, a semnat cu  omologul său ucrainean, Artem Sâtnic, șef al Biroul Naţional Anticorupţie (BNA), cu un acord de colaborare în domeniul prevenirii şi combaterii corupţiei.
Intenţia de a consolida cadrul legal de colaborare bilaterală între cele două părți, a venit din partea Biroului Naţional Anticorupţie al Ucrainei, fapt care demonstrează interesul sporit faţă de experienţa şi bunele practici ale Centrului Naţional Anticorupţie din Republica Moldova.
Potrivit tratatului interdepartamental, cele două părți se obligă să coopereze mai strâns şi să facă schimb de informaţii şi experienţă în domeniul prevenirii şi combaterii corupţiei, investigării şi divulgării actelor criminale legate de corupţie.
Obiectivelor stabilite în acordul încheiat pot fi realizate prin mai multe activităţi: schimbul de date şi informații; în caz de necesitate, efectuarea activităţilor speciale de investigaţii sau întreprinderea altor măsuri necesare; organizarea de training-uri, exerciţii practice sau seminare, ateliere de lucru; schimb de materiale metodologice şi juridice; implementarea proiectelor comune, cu asistenţa fondurilor disponibile; desfăşurarea măsurilor de prevenire a corupţiei; schimb de experienţă în domeniile de interes comun.
Acordul a fost încheiat pe un termen nedeterminat, textul acestuia fiind elaborat în limba română, ucraineană şi engleză.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"