NordNews
Avem ce spune

Cod roșu în mai multe localități din Glodeni. Cum se va organiza procesul educațional

Cod Roșu de alertă, în contextul pandemiei COVID-19, a fost instituit în mai multe localități din raionul Glodeni. În funcție de rata de infecție cu Covid-19, Comisia Raională Extraordinară de Sănătate Publică a atribuit localităților din raion diferite graduri de alertă.

Astfel, în localitățile: Ustia, Cajba și Fundurii Noi,  se atestă gradul de alertă Cod Verde (incidența mai mică de 49 de cazuri COVID-19 la 100 mii populație în ultimele 14 zile). În localitățile respective elevii vor participa fizic la ore în instituțiile de învățământ. Totodată, se interzice transportarea elevilor din localitățile în care se atestă cod verde, spre localitățile în care se atestă cod roșu.
În satele Cuhnești, Iabloana și Limbenii Vechi se atestă „cod portocaliu” (incidența cuprinsă între 50 și 100 de cazuri COVID-19 la 100 mii populație în ultimele 14 zile).
În aceste localități, fizic vor frecventa orele doar elevii din învățământul primar și elevii din clasele absolvente (a IX-a, a XII-a). Ceilalți vor studia online.
„Cod roșu”  a fost instituit în orașul Glodeni și satele Viișoara, Fundurii Vechi, Sturzovca, Balatina, Cobani, Hîjdieni, Danu, Dușmani, Petrunea, Limbenii Noi, Camenca și Ciuciulea.
În aceste localități procesul educațional se va organiza conform mai multor scenarii:
1. Participarea zilnică cu prezență fizică în instituțiile de învățământ a preșcolarilor și a elevilor din învățământul primar;
2. Participarea zilnică cu prezență fizică în instituțiile de învățământ a unui contingent de 50% din numărul total de elevi ai claselor absolvente (a IX-a, a XII-a) și a elevilor și studenților din anii terminali din învățământul profesional tehnic;
3.  Participarea zilnică în procesul educațional la distanță a elevilor din celelalte clase și ani de studii.
Nerespectarea măsurilor de sănătate publică expuse în hotărâre vor fi pedepsite contravențional sau penal.
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata