NordNews
Avem ce spune

Comentator politic: După scandalul Rizea-Dodon, Tauber devine favorită la Bălți

Socialiștii se confruntă cu un deficit acut de imagine, la Bălți, în plină campanie electorală, iar asta diminuează considerabil șansele de succes ale candidatului lor Alexandr Nesterovschi. Opinia aparține comentatorului politic Victor Nichituș, care notează, într-un articol publicat pe pagina sa de facebook, că, în aceste condiții, Marina Tauber obține un avantaj considerabil în lupta pentru fotoliul de primar.

Autorul face trimitere la scandalul produs duminica trecută, când controversatul Cristian Rizea s-a luat la harță, în plină stradă, cu Igor Dodon și câțiva deputați socialiști, inclusiv candidatul lor la funcția de primar Alexandr Nesterovschi.

„Scandalul petrecut duminică, 7 noiembrie, la Bălți, între Cristian Rizea și Igor Dodon, ne aduce aminte tuturor că acolo are loc o bătălie pentru fotoliul de primar. Adică, Chișinăul nu e toată Moldova. Fostul deputat român s-a luat la ceartă cu ex-președintele moldovean, venit în localitate pentru a-l susține pe Nesterovschi la funcția de președinte al organizației teritoriale PSRM din Bălți și la funcția de primar. Spectacolul public a arătat un număr redus de persoane prezente în jurul lui Dodon. Cel mai probabil, lipsa unui număr mare de susținători locali ai PSRM este semnul disensiunilor interne apărute în jurul lui Nesterovschi”, se arată în articol.

Mai mult, comentatorul politic atrage atenția asupra faptului că acest scandal avea loc la scurt timp după producerea unei rupturi serioase în cadrul filialei PSRM din Bălți.

„Sâmbătă, 6 noiembrie, 20 de membri ai organizației Bălţi a Partidului Socialiştilor în frunte cu fostul deputat Alexandru Usatîi şi-au suspendat calitatea de membri ai partidului. Aceștia s-au declarat nemulțumiți de numirea lui Nesterovschi în calitate de șef al organizației teritoriale PSRM din Bălți. În opinia lor, ”Nesterovschi nu este persoana capabilă să consolideze rândurile partidului, atrăgând noi membri cinstiți și cu autoritate din rândul locuitorilor orașului Bălți”. Nemulțumiții au adăugat că Nesterovschii nu se bucură de încrederea localnicilor. Dodon a anunțat pe rețelele de socializare că Nesterovschi, a fost reales în funcţia de președinte al organizației municipale a Partidului Socialiștilor din municipiul Bălți și are susținerea lui la funcția de primar. Nu ar fi pentru prima dată când politicianul Igor Dodon nu ia în considerare alte opinii”, susține Nichituș.

 

În acest contex, autorul concluzionează că în interiorul organizației socialiștilor din Bălți au apărut disensiuni puternice, candidatul socialist la funcția de primar fiind contestat chiar de o parte a echipei sale. Potrivit lui, apariția publică a acestor critici reduce din șansele lui Nesterovschi de a câștiga alegerile locale din Bălți.

 

„Pe de altă parte, tot duminică, 7 noiembrie, într-un cadru sobru, dar elegant, candidatul Partidului Șor, Marina Tauber, și-a prezentat programul electoral care prevede transformarea municipiului Bălți într-un oraș cu drumuri reparate, spitale sigure, trotuare îngrijite, parcuri curate, străzi și cartiere iluminate, terenuri de joacă frumos amenajate. Cu siguranță, discrepanța existentă între cei doi favoriți ai cursei pentru Primăria Bălți este în detrimentul socialiștilor și își va spune cuvântul la alegerile din 21 noiembrie. Având de ales între Nesterovschi, Grigorișin și Tauber, locuitorii orașului vor face trimitere la rezultatele palpabile obținute în Orhei și vor face alegerea. Cu un candidat socialist care beneficiază de un sprijin scăzut al echipei socialiștilor, Tauber devine principala favorită a cursei pentru conducerea municipiului Bălți”, conchide editorialistul român Victor Nichituș.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata