NordNews
Avem ce spune

Comisarul UE pentru Comerţ, Phil Hogan, a demisionat după ce a încălcat regulile antiepidemice

Reprezentantul Irlandei în Comisia Europeană, Phil Hogan, a demisionat după ce a încălcat regulile antiepidemice prin participarea la un controversat dineu organizat de un club de golf, afirmă surse citate de Sky News şi BBC, informează deschide.md.

Informaţiile despre demisie au venit în contextul în care premierul Irlandei, Micheal Martin, a declarat că Phil Hogan „a subminat întreaga abordare privind sănătatea publică din Irlanda”.

Phil Hogan, comisarul Uniunii Europene pentru Comerţ, a prezentat scuze pentru participarea la evenimentul desfăşurat în vestul Irlandei, dar Guvernul susţine că a încălcat şi regulile privind autoizolarea la revenirea din oraşul belgian Bruxelles. Phil Hogan a revenit de la Bruxelles în Irlanda pe 31 iulie şi a mers la reşedinţa sa temporară de la Clubul de golf „K Club”, în Co Kildare.

La revenirea din Belgia, Phil Hogan trebuia să stea în izolare 14 zile. Pe 5 august, el a mers la Dublin pentru a face un test Covid-19, care a ieşit negativ. În acest context, a ieşit din izolare. Însă Serviciul guvernamental irlandez pentru Sănătate susţine că Hogan trebuia să continue izolarea până la finalul celor 14 zile.

Pe 19 august, Phil Hogan a participat la un dineu organizat de un club de golf în comitatul irlandez Galway. La eveniment au fost alte aproximativ 80 de persoane.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata