NordNews
Avem ce spune

Comisia Electorală Centrală a înregistrat încă trei grupuri de inițiativă

Comisia Electorală Centrală a înregistrat grupurile de inițiativă pentru susținerea a trei candidați la funcția de președinte al R.Moldova. Este vorba despre Violeta Ivanov, Ion Costaș și Constantin Oboroc. În acest sens, numărul pretendenților la fotoliul prezidențial a ajuns la 10, scrie deschide.md

CEC urmează să elibereze membrilor grupurilor de inițiativă legitimații și liste de subscripție în vederea colectării semnăturilor pentru susținerea candidaților la funcția de Președinte al Republicii Moldova.

Grupurile de inițiativă vor colecta semnături până la data de 1 octombrie 2020. Pentru a fi înregistraţi în calitate de candidați, concurenții depun liste de subscripţie, care conţin semnăturile a cel puţin 15000 și nu mai mult de 25000 de alegători din cel puţin jumătate din numărul unităţilor administrativ-teritoriale de nivelul doi ale Republicii Moldova şi corespund altor prevederi ale Codului Electoral. Se consideră conforme unităţile administrativ-teritoriale de nivelul doi ale Republicii Moldova în care au fost colectate nu mai puţin de 600 de semnături.

De precizat că anterior Comisia Electorală Centrală a înregistrat grupurile de inițiativă ale candidaților Tudor Deliu, Renato Usatîi, Andrei Năstase, Octavian Țîcu, Dorin Chirtoacă, Maia Sandu și Andrian Candu.

Ulterior, Andrei Năstase și Renato Usatîi au prezentat la CEC listele de subscripție cu semnăturile colectate în vederea înregistrării celor doi în calitate de concurenți electorali cu drepturi depline.

Precizăm că alegerile prezidențiale vor avea loc la data de 1 noiembrie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"