NordNews
Avem ce spune

Comisia parlamentară prezintă lista candidaților admiși la concurs pentru funcția de judecător la Curtea Constituțională

Urmare examinării dosarelor candidaților la funcția de judecător al Curții Constituționale din partea Parlamentului Republicii Moldova, Comisia juridică, numiri și imunități a decis să admită la concurs 17 persoane. Cel puțin, aceasta scrie președintele Comisiei, Sergiu Litvinenco, pe pagina sa de Facebook., scrie unimedia.info.
Acestea sunt:
1. Grosu Vladimir
2. Cârnaț Teodor
3. Nengru Andrei
4. Istrate Angela
5. Buruian Alexandru
6. Potîrniche Oleg
7. Boișteanu Eduard
8. Eșanu Nicolae
9. Roșca Nicolae
10. Corj Mihai
11. RăducanuTatiana
12. Midrigan Pavel
13. Manole Domnica
14. Guceac Ion
15. Spoială Alexandru
16. Strătilă Victor
17. Aranaji Nina
Concursul (competiția dosarelor și interviul) va avea loc săptămâna viitoare (cel mai probabil în ziua de miercuri), iar candidații vor fi anunțați despre data, ora și locul acestuia prin e-mail și/sau la telefon.
Amintim că la data de 26 iunie, membrii Curții Constituționale au demisionat in coprore.
De menționat că mai multe organizații ale societății civile și persoane fizice și-au exprimat regretul profund față de modul în care, în perioada 7-9 iunie, Curtea Constituțională (CC) a generat o criză politică fără precedent și au cerut demisia neîntârziată a judecătorilor constituționali.
De asemenea, CSM a cerut demisia lui Cornel Gurin, care a fost înaintat din partea Consiliului Superior al Magistraturii.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"