NordNews
Avem ce spune

Compania Ford închide mai multe fabrici din Europa

Producătorul american Ford taie mii de locuri de muncă, încheind producția unor modele și închizând o fabrică în Europa. Ford urmează să formeze o eventuală alianță cu liderul de piață Volkswagen, scrie digi24.ro.
Producătorul american a anunțat joi modificările, încadrând restructurarea ca parte a unei revizuiri globale care va costa compania 11 miliarde de dolari, potrivit CNN Business.
Ford a declarat că va pune capăt producției unor modele neprofitabile și va schimba strategia pe piețe regionale dificile, inclusiv în Rusia.
Producătorul de automobile a declarat că va continua planurile de închidere a unei fabrici de transmisii în Franța și a început negocierile cu sindicatele privind oprirea producției mașinii compacte C-Max la o fabrică din Germania.
„Luăm măsuri decisive pentru a transforma afacerea Ford în Europa”, a spus Steven Armstrong, președintele Ford pentru Europa, Orientul Mijlociu și Africa. Producătorul auto a spus în iulie 2018 că va cheltui 11 miliarde de dolari în următorii trei până la cinci ani pentru a-și schimba afacerea în întreaga lume.
Vânzările și rentabilitatea Ford sunt puternice în Statele Unite, însă compania se află într-o situație dificilă în China și continuă să lupte pentru piață în Europa și America Latină.
În primele nouă luni ale anului 2018, Ford a raportat pierderi europene de 199 milioane dolari SUA, comparativ cu un profit de 278 milioane dolari SUA în aceeași perioadă a anului 2017. Este prevăzută o pierdere în regiune în 2018.
Analiștii au speculat că Ford și Volkswagen (VLKAF), cel mai mare producător de automobile din lume și o forță dominantă în Europa, ar putea să se alăture pentru a dezvolta autoturisme autonome, dar și alte tehnologii.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"