NordNews
Avem ce spune

Compania Moderna anunță un „preț de pandemie” pentru vaccinul său anti-COVID

Compania farmaceutică americană Moderna, care a început ultima fază a testării viitorului său vaccin împotriva COVID-19, a anunțat că acesta va avea un „preţ de pandemie”, care va depinde și de volumele solicitate de fiecare ţară, relatează Agerpres.

Preţul va fi mai redus pentru acele ţări care solicită volume mari de vaccin, iar pentru o comandă „mică”, adică de ordinul a câteva milioane de doze, preţul va fi undeva între 32 şi 37 de dolari, potrivit companiei.

Acest preţ este superior celui de 19,5 dolari avansat de o altă companie farmaceutică americană, Pfizer, pentru vaccinul pe care aceasta îl dezvoltă împreună cu societatea germană BioNTech şi care, la fel ca în cazul vaccinului Moderna, se află la începutul fazei a treia de testare, ultima etapă a testelor clinice menite să certifice eficacitatea şi siguranţa administrării vaccinului.

Guvernul american a dublat luna trecută investiţia destinată companiei farmaceutice Moderna pentru susţinerea unui potenţial vaccin împotriva COVID-19, suplimentând cu 472 de milioane de dolari suma de 483 de milioane deja anunţată.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"