NordNews
Avem ce spune

Compania Moldcell a fost vândută cu peste 30 milione de dolari. Cine este noul proprietar

Al doilea operator de telefonie mobilă din Republica Moldova, Moldcell, a fost vândut contra sumei de 31,5 milioane de dolari, scrie mold-street.com.
Potrivit unui comunicat de presă al grupului Telia din Norvegia, compania Fintur Holdings B.V. (Fintur), deținută de Telia a ajuns la o înțelegere pentru a vinde 100% din acțiunile sale de la Moldcell. Noul proprietar Moldcell este CG Cell Technologies DAC.
La rândul ei, această companie este deținută de CG Corp Global, un conglomerat multi-național cu sediul central în Nepal. Afacerile sale includ servicii financiare, bunuri de larg consum, educație, energie, electronice de consum, imobiliare, biotehnologie și medicină alternativă. Grupul deține 136 de companii din 15 grupuri verticale de afaceri diferite, pe cinci continente.
„Sunt fericit să anunț că am reușit să ieșim cu succes din regiunea Eurasia pentru a ne concentra pe deplin asupra regiunii nordice și baltice. Moldcell este o companie bine administrată, cu angajați foarte dedicați și talentați, cărora vreau să le mulțumesc pentru contribuția considerabilă, pe care au avut-o în toți acești ani. Le doresc succes într-o nouă etapă a companiei”, a declarat Christian Luiga, șeful Telia Company.
Potrivit comunicatului, înainte de a perfecta tranzacția, Telia Company a realizat o expertiză externă la Moldcell.
Moldcell reprezinta doar 0,7% din cifra de afaceri a Telia Company și este al doilea cel mai mare operator de telefonie mobilă din Republica Moldova, cu aproximativ un milion de clienți. În 2018 compania a avut o cifră de afaceri de circa 1,15 miliarde lei și piederi de aproape 70 milioane lei.
Telia Company se așteaptă ca tranzacția să fie pe deplin realizată în primele trei luni ale anului 2020.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata