NordNews
Avem ce spune

Vasile Bolea: Actuala guvernare vrea un procuror general de buzunar

Blocul comuniștilor și socialiștilor au contestat la Curtea Constituțională modificările la Legea Procuraturii aprobate de către majoritatea PAS, pe data de 24 august curent. Modificările adoptate atunci, permit evaluarea activității procurorului general și demiterea acestuia.

Anunțul a fost făcut de către socialistul Vasile Bolea pe pagina sa de facebook. „Astăzi, împreună cu dl Vladimir Voronin, am semnat și am depus o sesizare la Curtea Constituțională prin care solicităm verificarea constituționalității legii nr. 102 din 24 august 2021 pentru modificarea legii cu privire la procuratură. Considerăm că această lege încalcă prevederile constituționale, atentează grav la principiile de separare a puterilor în stat și face ingerință în activitatea Consiliului Superior al Procurorilor”. 

Bolea a mai adăugat că actuala guvernare vrea să subordoneze justiția și procuratura.

„Vor să aibă un procuror general de buzunar… Au scuipat pe principiile statului de drept, nu au solicitat opinia și expertiza structurilor internaționale din domeniu și au trecut cu vederea criticile și opiniile societății civile”, a mai adăgat deputatul socialist.

Amintim că, pe 24 august, Parlamentul a votat amendamentele la Legea cu privire la Procuratură, care permit demiterea procurorului general înainte de expirarea mandatului. Şeful Procuraturii Generale va fi demis dacă activitatea sa va fi calificată ca nesatisfăcătoare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"