NordNews
Avem ce spune

Comuniștii și socialiștii anunță proteste stradale în contextul reținerii lui Alexandr Stoianoglo

Reținerea lui Alexandr Stoianoglo a stârnit un val de reacții în tabăra opoziției. Comuniștii și socialiștii anunță proteste stradale. Un fruntaș al Platformei DA spune că evenimentele de ieri i-au adus aminte de vremea lui Plahotniuc. În același timp, președintele Mia Sandu insistă că Republica Moldova trebuie eliberată din strânsoarea clanurilor corupte, spune Nord News cu referire la Jurnal TV.

Deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au anunțat într-o conferință de presă că organizează o acțiune de protest duminică, 10 octombrie, în centrul Chișinăului.

 „Ceea ce a avut loc ieri arată că ne aflăm într-un regim de dictatură și astăzi Republica Moldova iarăși intră în starea unui stat capturat. Suntem gata să ieșim în stradă să luptăm pentru democrație și pentru libertate.” a declarat VLAD BATRÂNCEA, deputat BCS

Fostul deputat al Platformei DA, Alexandru Slusari a comentat pe facebook reținerea lui Stoianoglo, afirmând că show-ul de marți seara i-a adus aminte de perioada lui Plahotniuc.

 „Maski-show de azi seara foarte mult îmi amintesc de perioada lui Plahotniuc. Am simțit mâna lui Viorel Morari. Sper că ma greșesc.Ar fi tragedie imensă pentru țară, dacă toată reforma justiției să fie rezumată la înlocuirea procurorului general, mai ales dacă această operațiune să fie realizată cu ajutorul și revenirea unei scule oligarhice.” a declarat Alexandru Slusari, fost deputat.

În prima sa reacție la cele întâmplate marți sera, președintele Maia Sandu a declarat că decizia de reținere a procurorului general aparține procurorului de caz, Victor Furtună.

REACȚIA MAIA SANDU, președintele Republicii Moldova: „Așteptările cetățenilor Republicii Moldova sunt legitime: un trai mai bun într-o țară eliberată din strânsoarea clanurilor corupte. Oamenii cer dreptate. Instituțiile statului responsabile de lupta anticorupție trebuie să țină cont de aceste așteptări și să acționeze mereu în conformitate cu legea.”

La rândul său, președintele Parlamentului, Igor Grosu, a declarat că Alexandr Stoianoglo nu s-a ocupat de combaterea corupției, iar acțiunile lui au fost mai degrabă populiste decât în folosul cetățenilor.

El nu a încercat să apere interesul statului. Haideți să explic mai simplu: sunt doi bandiți, Platon și Plahotniuc. Au fost împreună, apoi s-au certat. Acum tot ce face Procuratura este să facă dreptate unui bandit în raport cu alt bandit. Este o misiune care nu trebuie tolerată.” a declarat Igor Grosu, președintele Parlamentului:

Premierul Natalia Gavrilița zice că urmărește cu atenție evenimentele în contextul Procuraturii Generale, pentru că este afectată și activitatea Guvernului.

 „Vrem ca procuratura dintr-o piatră amorfă să se transforme într-o locomotivă în combaterea corupției și în oprirea furtului banului public. Până la urmă nu putem să mergem noi să investigăm și să facem arestări, trebuie să avem o Procuratură funcțională.” a declarat Natalia Gavriliță, prim-ministrul Republicii Moldova:

Procurorul general suspendat Alexandr Stoianoglo a fost reținut aseară pentru 72 de ore.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata