NordNews
Avem ce spune

Concertul cu artiști din fața Judecătoriei Bălți. Partidul Șor – lipsit de alocații financiare din partea statului

Comisia Electorală Centrală a aplicat repetat sancțiunea sub formă de avertisment concurentului electoral Partidul Politic „Șor” pentru folosirea repetată a fondurilor materiale nedeclarate în mărime de minim 21 665 de lei.

Decizia vine în contextul examinării informațiilor ce țin de executarea hotărârii CEC cu privire la supravegherea veniturilor și cheltuielilor concurenților electorali în campania electorală, aferentă turului doi al alegerilor locale noi pentru funcția de primar, din 5 decembrie 2021, pentru perioada 27 noiembrie – 3 decembrie 2021.

„În acest fel, organizând un eveniment electoral pe data de 3 decembrie 2021, s-a constatat că, concurentul electoral Partidul Politic „Șor” n-a reflectat sub nicio formă prețul serviciilor de prestație artistică a artiștilor/formațiilor artistice care au evoluat. Totodată, Inspectoratul de Poliție Bălți a sesizat organele electorale că, la acest protest, organizat în adiacentul Judecătoriei mun. Bălți, un grup de simpatizanți ai partidului repartizau pungi cu produse alimentare protestatarilor”, precizează CEC.

De asemenea, Comisia a fost sesizată de Nicolai Grigorișin, candidat independent la funcția de primar al municipiului Bălți, care a invocat acțiuni de agitație electorală în ziua de 4 decembrie curent, organizate de Marina Tauber, concurentul electoral la funcția de primar al municipiului Bălți din partea Partidului Politic „Șor”, contrar prevederilor legale, conform cărora în ziua alegerilor și în ziua precedentă alegerilor nu se admite niciun fel de agitație electorală.

Suplimentar, acesta solicită constatarea încălcării regulilor de finanțare a campaniei electorale de către candidatul respectiv, în special pentru realizarea cheltuielilor în ziua precedentă zilei alegerilor.

În contextul examinării informațiilor prezentate, Comisia a decis să aplice Partidului Politic „Șor” sancțiunea complementară sub formă de lipsire de alocații de la bugetul de stat pentru o perioadă de un an, începând cu 1 ianuarie 2022 și până la 31 decembrie 2022.

Totodată, Comisia a remis Procuraturii Anticorupție, spre examinare conform competenței, demersul Inspectoratului de Poliție Bălți cu privire la faptele de corupere a alegătorilor, iar Inspectoratului de Poliție Bălți sesizarea privind acțiunile de agitație electorală.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"