NordNews
Avem ce spune

Concurs pentru bursa Viorel Mardare

Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Moldova a lansat concursul pentru bursa Viorel Mardare, oferită de către Vinăria Purcari. Concursul este  destinat studenților anilor III și IV Licență și studenților anului I Master ai Departamentului Multimedia al instituției. Câstigătorul sau câștigătoarea competiției va beneficia de o bursă de merit Viorel Mardare în valoare de 1.000 de lei lunar pe parcursul unui an. 

Conform avizului plasat pe pagina oficială de Facebook a AMTAP, doritorii de a participa la concurs urmează să depună la Cancelaria instituției fișa de înscriere, însoțită de un miniproiect/schiță de  scenariu pentru un spot de imagine pentru o vinărie.

Lucrările vor fi codificate, pentru o alegere echidistantă a învingătorului. Fiecare candidat are dreptul să depună cel mult trei proiecte.

Proiectul declarat câștigător trebuie să se evidențieze prin creativitate, originalitate și profesionalism.

Juriul care va analiza lucrările va fi format din:

  • Un reprezentant al Departamentului Multimedia (AMTAP)
  • Un reprezentant al donatorului (Vinăria Purcari)
  • Un reprezentant al Atelierului Sergiu Prodan, unde a activat Viorel Mardare.

Dosarele de participare la concurs pot fi depuse până în data de 5 noiembrie 2021, iar câștigătorul va fi anunțat pe 12 noiembrie 2021.

Regizorul Viorel Mardare a fost un discipol al instituției pe care o reprezint și va rămâne în amintirea noastră, a tuturor, ca un exemplu de talent, de gândire originală, nonconformistă și o sursă de inspirație pentru actualii și viitorii studenți. Am salutat inițiativa Vinăriei Purcari de a oferi o bursă de merit în memoria regretatului artist și sper că asemenea acțiuni de motivare și susținere a tinerilor creativi să fie preluate și de alte companii locale. Urez succes tuturor participanților”, a declarat rectorul Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice, Victoria Melnic.

Angela Mardare, sora artistului, s-a adresat viitorului/viitoarei bursier/e cu următorul mesaj:

”Dragă bursier/bursieră!

O bucurie pentru tine, dar și o povară, să știi. Pentru că vei fi sortit/ă la nesomn, la nemâncat cu zilele, la lipsă de timp pentru familie și pentru prieteni.

Știu că vei face față. Vei munci cu drag de oamenii din platou, cu drag de colegii de echipă. Vei pune suflet în ceea ce faci și vei iubi din inimă actorii și protagoniștii.

Iar când vei ajunge pe covorul roșu, să știi că de undeva de sus, din Univers, te va veghea cel care a fost pe pământ Viorel Mardare.

Și se va bucura.” 

Viorel Mardare (7 octombrie 1981 – 9 martie 2019) a fost jurnalist, scenarist și regizor. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării a Universității de Stat din Moldova și Regie Film la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice. Ca tânăr cineast, a activat în echipele lui Igor Cobileanski și Sergiu Prodan. A promovat Republica Moldova și locuitorii ei printr-o serie de spoturi sociale și publicitare îndrăgite de publicul larg și apreciate acasă și în străinătate. A fost și autorul mai multor editoriale și cronici de presă, a unor pamflete prin care a ridiculizat promovarea unor pseudovalori.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata