NordNews
Avem ce spune

Concursul „Limba Română este patria mea!” și-a desemnat câștigătorii

Concursul de poezie, proză și eseu „Limba Română este patria mea!” (Nichita Stănescu), organizat în premieră pe două categorii: elevi de școală generală, ciclul gimnazial și elevi de liceu, studenți, și-a desemnat câștigătorii. La eveniment au participat Petrișor Dumitrescu, consulul general al României la Bălți, Mihai Dinu, referent principal relații – Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău, preoții Roman Botezat, consilier cultural și Valeriu Cernei, vicar episcopal, Episcopia de Bălți a Mitropoliei Basarabiei.

 

Consulul general, Petrișor Dumitrescu a subliniat că Limba română, dragostea de Țară și credința ortodoxă reprezintă pilonii de bază, primordiali ai neamului românesc, pe care i-am moștenit de la înaintașii noștri, având, cu toții, obligația de a-i păstra cu sfințenie și a-i transmite generațiilor viitoare. Totodată, acesta a adresat tuturor participanților și pedagogilor care, prin dedicație și stăruință, se implică, zi de zi, în educația elevilor și a studenților și cultivă dragostea pentru limba română.

Totodată, Mihai Dinua a apreciat valoarea înaltă a lucrărilor, care nu au fost ușor de departajat. și în același timp, i-a încurajat pe tineri să continue să scrie în și despre limba română iar, indiferent câte limbi străine vor cunoaște, să nu uite să gândească în limba română.

Preotul Roman Botezat a mulțumit din partea PS Antonie pentru inițiativă și, mai cu seamă, pentru dăruirea cu care oficiul consular promovează constant valorile românismului în mijlocul elevilor și studenților din zona de Nord a Basarabiei. Mihai Eminescu spunea „Biserica Ortodoxă este mama poporului român”. Biserica și școala trebuie să meargă împreună pentru afirmarea permanentă a identității românești.

Aceast material este realizat cu sprijinul Secretariatului General al Guvernului României – Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova. Conţinutul acestei rubrici nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului României – Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova.

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata