NordNews
Avem ce spune

Condamnată la trei ani de închisoare pentru mită. Tânăra se află în căutare

O tânără a fost condamnată la trei ani de închisoare după ce a pretins și primit 15 mii de lei pentru a exercita influență asupra unor angajați din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Sentința a fost pronunțată de Judecătoria Bălți.   

Cauza penală a fost pornită în iulie 2020 de către Centrul Național Anticorupție (CNA). Persoana susținea că are influență asupra persoanelor publice din cadrul MAI în vederea emiterii unei hotărâri favorabile în cadrul unei cauze penale, pornită de către organul de urmărire penală al Inspectoratului de Poliție Drochia în care figurează denunțătorul.

Inculpata nu și-a recunoscut vina, aceasta neprezentându-se la ședințele de judecată. Urmărirea penală și judecarea cauzei a fost tergiversată din cauza eschivării de a se prezenta atât la organul de urmărire penală, cât și la ședințele de judecată.

Anterior, la 7 aprilie 2021, în privința a doi complici care și-au recunoscut vina integral, a fost emisă sentința de condamnare la doi ani de închisoare cu suspendare pe un termen de doi ani, inclusiv fiind dispus confiscarea mijloacelor bănești în mărime de 15 000 lei cu trecerea acestora în folosul statului.

De asemenea, o cauză penală în privința unui alt complice, care este fratele condamnatei și care se află în căutare, a fost disjunsă și se află la etapa urmăririi penale.

Prin sentință din 3 februarie 2023, instanța a recunoscut vinovată inculpata de complicitate la trafic de influență, fiindu-i  aplicată o pedeapsă definitivă sub formă de închisoare pe un termen de trei ani, cu ispășirea pedepsei în penitenciar pentru femei, cu regim semiînchis.

Menționăm că, în prezent, condamnata se află în căutare, fiindu-i înlocuită măsura preventivă sub formă de obligare de nepărăsire a țării cu măsura preventivă sub formă de arestare preventivă.

Sentința este cu drept de atac la Curtea de Apel Bălți.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"