NordNews
Avem ce spune

Condițiile de călătorie în Ucraina au fost actualizate. Ce trebuie să cunoască cetățenii moldoveni

Condițiile de călătorie în Ucraina au fost actualizate astăzi 13 august 2020, anunță Ambasada Republicii Moldova în Ucraina, care aduce la cunoștință cetățenilor Republicii Moldova condițiile de traversare a frontierei moldo-ucrainene. Acestea fiind:

– prezentarea obligatorie la punctele de trecere a poliței de asigurare, care va servi drept garanție pentru achitarea cheltuielilor legate de tratarea coronavirusului COVID-19;
‼️Notă:  Polița de asigurare pentru acoperirea costurilor asociate tratamentului COVID-19 sau observației urmează a fi emisă de o companie de asigurări din Republica Moldova înregistrată în Ucraina sau de o companie de asigurări străină, care are reprezentanță în Ucraina, sau are un partener (companie de asigurări) în Ucraina. Valabilitatea poliței de asigurare urmează să acopere perioada de ședere în Ucraina.
– prezentarea la punctele de trecere a rezultatului negativ al testării COVID-19 (prin metoda PCR) efectuat în laboratoarele din Republica Moldova nu mai târziu de 48 ore de la data traversării frontierei, într-o limbă de circulație internațională (preferabil în limba rusă sau engleză).
‼️Notă: Mecanismul respectiv a intrat în vigoare la 13 august 2020 și prevede exceptarea cetățenilor străini de la obligația izolării la domiciliu sau carantină la intrarea în Ucraina în baza prezentării rezultatului negativ al testării COVID-19 (prin metoda PCR).
– cetățenii Republicii Moldova care nu vor prezenta la punctele de trecere rezultatul negativ al testării COVID-19 (prin metoda PCR) vor fi obligați să se izoleze la domiciliu (la rude, prieteni, spații arendate) sau să fie plasați în carantină (spații de observație) pe o perioadă de 14 zile, cu instalarea aplicației „Acțiune acasă” în telefonul mobil personal.
‼️Notă: Cetățenii Republicii Moldova, aflându-se în izolare sau carantină pe teritoriul Ucrainei, pot efectua testul la COVID-19 (prin metoda PCR) la laboratoarele medicale ucrainene, în decurs de 48 ore de la data traversării hotarului.
– tranzitarea teritoriului Ucrainei în ambele sensuri de către cetățenii Republicii Moldova, fără plasarea la autoizolare (observare) pentru o perioadă de 14 zile, poate fi realizată în baza prezentării unei dovezi a faptului că tranzitarea va fi efectuată pe parcursul a două zile (drept exemplu poate servi biletul de călătorie cu autocarul) și a poliței de asigurare pentru achitarea cheltuielilor legate de tratarea coronavirusului COVID-19.
Informația actualizată privind condițiile de traversare a frontierei de stat a Ucrainei poate fi accesată aici: https://visitukraine.today/ru
Ambasada R. Moldova în Ucraina reamintește că autoritățile ucrainene au extins perioada de carantină până la 31 august 2020, cu respectarea tuturor normelor în vigoare: purtarea obligatorie a măștilor de protecție în locurile publice și la serviciu, menținerea distanței sociale și respectarea altor măsuri de protecție individuală.
În cazul apariției unor situații problematice vă rugăm să apelați serviciul consular al Ambasadei Republicii Moldova la +380-44-521-22-79 sau email: [email protected] În cazuri excepționale se va apela linia telefonică de urgență a Ambasadei + 38 068 384 2016 (activă 24/7, inclusiv WhatsApp și Viber).

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"