NordNews
Avem ce spune

Conducătorii auto și operatorii de transport, în vizorul ANTA: Au fost aplicate mai multe amenzi

15 conducători auto și, respectiv, operatori de transport rutier, au fost sancționați de Agenția Națională Transport Auto (ANTA) pentru lipsa actelor permisive sau documentelor specifice tipului de transport. Astfel, au aplicate amenzi de la 3.000 de lei până la 4.500 de lei persoanelor fizice, iar celor juridice de la 10 mii până la 12 mii de lei, potrivit agora.md.

 

De asemenea, pentru nerespectarea restricțiilor impuse referitor la regimul termic au fost sancționați șase conducători auto, precum și operatori de transport rutier, care s-au ales cu amenzi.

Pentru încălcarea normelor de efectuare a transportului rutier de persoane, trei conducători auto s-au ales cu amenzi de 10 mii de lei, cu aplicarea măsurii de suspendare a dreptului de utilizare a vehiculului rutier prin reținerea plăcuțelor cu numărul de înmatriculare şi a certificatului de înmatriculare pe un termen de șase luni.

Totodată, ANTA a efectuat 10 controale inopinate la sediile operatorilor de transport rutier care au încălcat regimul de autorizare și nu au respectat obligațiunile prevăzute de Codul Transporturilor Rutiere. Drept urmare, au fost întocmite opt procese verbale și au aplicat amenzide până la două mii de unități convenționale.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"