NordNews
Avem ce spune

Conferința Media a Parteneriatului Estic se va axa pe durabilitatea economică și va modela sprijinul viitor al donatorilor

„Conferința Media a Parteneriatului Estic 2019: Business și Durabilitate” va avea loc la Riga, Letonia, în perioada 13-14 noiembrie.

 

Organizată de Comisia Europeană cu sprijinul Serviciului European pentru Acțiune Externă și al Guvernului Letoniei, aceasta va reuni peste 100 profesioniști media, organizații de dezvoltare mass-media și donatori din cele șase țări partenere (Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina) și Uniunea Europeană.

 

Conferința este o continuare a celei de-a 2-a Conferință Media a Parteneriatului Estic, care a avut loc în 2017 și a identificat durabilitatea economică ca fiind o provocare cheie, cu care se confruntă jurnalismul profesionist din toată regiunea.

 

Conferința va fi deschisă de Mathieu Bousquet, Șef al Unității pentru Georgia, Moldova și Cooperarea Transfrontalieră a Vecinătății, DG NEAR, Comisia Europeană; Radoslaw Darski, Șef Adjunct al Direcției Parteneriat Estic, cooperare regională și OSCE din cadrul Serviciului European pentru Acțiune Externă; și Andris Pelšs, Secretar de Stat al Ministerului Afacerilor Externe din Letonia.

 

Prima sesiune de lucru va prezenta constatările unui studiu cuprinzător de evaluare a necesităților media, comandat de Comisie și realizat în țările PaE.

 

Profesioniști media din fiecare țară PaE vor prezenta apoi studii de caz care evidențiază modul în care organizațiile lor au dezvoltat modele de afaceri de succes și și-au îmbunătățit viabilitatea financiară.

 

Ultima sesiune va acorda cuvântul donatorilor, care vor discuta acțiunile lor în țările PaE și strategiile privind abordarea necesităților diverse ale instituțiilor media independente din regiune.

 

Conferința se va încheia cu o sesiune finală, care va sintetiza constatările și recomandările evenimentului, care vor contribui la modelarea asistenței viitoare pentru mass-media în țările partenere din est.

 

Conferința va avea loc la Hotelul Radisson Daugava pe data de 14 noiembrie, fiind precedată de un eveniment de demarare în seara zilei de 13 noiembrie la Biblioteca Națională din Letonia.  Vă rugăm să rețineți că doar participanții înregistrați vor avea acces la Conferință.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"