NordNews
Avem ce spune

Conferința științifică internațională „Latinitate, Romanitate, Românitate”, inaugurată cu succes

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov a participat la deschiderea lucrărilor conferinței științifice internaționale „Latinitate, Romanitate, Românitate”. Evenimentul îşi propune crearea unui cadru de discuții între specialiștii din domeniului istoriei și al culturii din România și Republica Moldova în scopul evidențierii moștenirii istorice a spațiului românesc în contextul general european.

 Ministrul Igor Șarov a apreciat efortul depus de organizatori pentru desfășurarea conferinței internaționale în condițiile determinate de pandemia virusului COVID-19. „Continuitatea acestui proiect ne demonstrează faptul că în contexte academice se creează coeziunea pentru cultivarea adevăratelor noastre valori identitare.”, a subliniat oficialul.

La conferință au participat specialiști și personalități din Republica Moldova și România, dar și studenți de la instituţiile de învățământ superior din Republica Moldova.

Conferința este structurată în mai multe sesiuni în cadrul cărora vor fi abordate subiecte precum:

  • politica românității și românitatea spiritualității în antichitate și evul mediu;
  • romanitate, românitate și modernitate în sec. XVI-XIX;
  • rezistența românității contemporane;
  • patrimoniul și memoria istorică;
  • latinitatea și românitatea diasporelor și comunităților etc. 

Conferința științifică internațională „Latinitate, Romanitate, Românitate”, aflată la cea de-a IV-a ediție, este organizată de Facultatea de Istorie şi Filosofie a Universității de Stat din Moldova; Facultatea de Istorie, Relaţii Internaţionale, Științe politice şi Ştiinţele Comunicării a Universității din Oradea și Departamentul de Studii Lingvistice şi Literare Centrul de Studii Interdisciplinare „Silviu Dragomir” Chişinău – Oradea a Universității din Padova.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"