NordNews
Avem ce spune

Confirmat: Municipul Bălți a „exportat” gunoi la Cupcini

Un angajat al primăriei de Cupcini și, totodată, membru al Partidului Nostru a confirmat printr-o postare pe rețeaua de socializare facebook că  municipiul Bălți a depozitat, totuși, la sfârșitul lunii iulie, gunoi pe poligonul  din orășel. Este vorba despre 40 de metri cubi de deșeuri menajere, transportate de 6 camioane de la Bălți la Cupcini.  
 
Juristul Primăriei din Cupcini, Ghenadie Russu, a comentat ieri pe facebook, știrea publicată de NordNews pe 21 august cu titlul „Municipiul Bălți ar fi „exportat” gunoi la Cupcini”. În text, Russu salută decizia primarului Ion Ostaficiuc de a-i ajuta pe bălțeni să depășească „criza gunoiul” și condamnă cu fermitate tot felul de speculații pe această temă.
Funcționarul public recunoaște că pe poligonul din Cupcini au ajuns șase autospeciale încărcate cu 40 de metri cubi de  gunoi menajer. În aceiași postare, Russu învinuiește Guvernul pentru faptul că nu a soluționat problema evacuării deșeurilor de la Bălți. Mai mult, juristul aduce acuzații jurnaliștilor redacției noastre, învinuindu-i de incompetență și de manipulare: astfel de „articole incompetente” (ar putea cel puțin să se ostenească și să vină la Cupcini), să adune consilierii  și să nu scrie ceea ce nu a fost … nu au fost dispute și discuții aprinse la ultima sesiune a consiliului – care să se refere la această problemă … delir.

 
Remarcăm faptul că acest comentariu al lui Ghenadie Russu, care e membru al Partidului Nostru, de altfel, ca și primarul de Bălți, Nicolai Grigorișin, a fost criticat de internauții locali.
 

 
Mai în glumă, mai în serios, dar șeful Întreprinderii Municipale „Direcția Reparații și Construcții  Drumuri – Bălți”, Iurii Hmarnîi, care în materialul anterior publicat pe nordnews, a refuzat să comenteze  subiectul dat, a recunoscut miercuri că o autospecială a direcției pe care o conduce va mătura străzile din orașul Cupcini în schimbul depozitării  gunoiului.
Noi am solicitat ajutorul de la mai multe primării din regiune, pentru a depozita deșeurile, și primăria din Cupcini a fost receptivă. În schimbul depozitării gunoiului, vom oferi o autospecială, care va mătura străzile din Cupcini, a precizat Iurii Hmarnîi.
 
Amintim că „criza gunoiului” la Bălți a început la sfârșitul anului 2017.
 
 
 
 
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"