NordNews
Avem ce spune

Conflictul miliardarilor. Elon Musk și Jeff Bezos se acuză reciproc

Doi dintre cei mai bogați oameni din lume nu se înțeleg prea bine. Este vorba de Elon Musk și Jeff Bezos care se acuză reciproc. Musk cu mesajele pe Twitter, Bezos cu procesele împotriva SpaceX, scrie bani.md.

De ce se ceartă acum Musk și Bezos?

Deși fac parte dintr-o galerie selectă a celor mai bogați oameni din lume, Elon Musk și Jeff Bezos nu se plac. Companiile lor, SpaceX și Blue Origin, luptă pentru aceleași contracte cu NASA. Ultima înțepătură a venit de la Musk care a scris că Jeff Bezos a renunțat la poziția de CEO la Amazon ca să poată intenta full-time procese împotriva SpaceX. Mesajul său a venit după ce Amazon a depus un protest în cadrul Comisiei Federale pentru Comunicaţii cu privire la programul de lansare de sateliţi al SpaceX.

Când a început rivalitatea între cei doi miliardari?

Rivalitatea dintre cei doi miliardari a început în 2013 când SpaceX încerca să obțină acces la o rampă de lansare NASA. Blue Origin a lansat un protest formal. Iar duelurile au continuat. În 2015, după ce Bezos a sărbătorit o lansare a rachetei New Shepard, Musk a răspuns spunând că nu este chiar o realizare, că Space X reușea asta de 3 ani. Replica lui Bezos, indirectă, a venit după zborul de 10 minute de luna trecută când fostul șef de la Amazon a transmis o scrisoare către NASA prin care cerea reluarea competiției pentru misiunea Artemis. Să nu uităm că Musk a fost alături de Richard Branson la lansarea acestuia însă a ignorat-o total pe cea a lui Bezos.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"