NordNews
Avem ce spune

Consiliul Autorităților Locale din România și Republica Moldova se vor întruni în ședință la Sibiu

În vederea consolidării relațiilor speciale dintre colectivitățile locale din cele două țări, la inițiativa Consiliului Autorităților Locale din România și Republica Moldova (CALRRM) alcătuit din Asociația Comunelor din România (AcoR) și Congresul Autorităților Locale din Republica Moldova (CALM), în semestrul II al anului curent se va desfășura Adunarea generală a CALRRM, la Sibiu, transmite realitatea.md.

„Considerăm că în contextul actual de deschidere reciprocă între țările noastre, sesiunea Adunării generale a CALRRM este cel mai prielnic moment prin care cele două structuri asociative ale autorităților administrației publice locale cu încrederea că și celelalte trei din România ni se vor alătura demersului nostru, să se reunească”, se precizează într-un comunicat de presă al CALM.

 

În cadrul adunării generale urmează să fie discutate următoarele subiecte:

 

a) strategia și planul de acțiuni comune, în vederea dezvoltării înfrățirilor între colectivitățile locale;

 

b) posibilitățile concrete ale transferului și schimbului de experiență și cunoștințe în domeniul administrației publice locale;

 

c) modalitățile perfecționării și corelării sistemului administrației publice locale la standardele europene, inclusiv promovării reciproce a drepturilor și intereselor în cadrul instituțiilor europene/internaționale corespunzătoare.

 

Conducerea CALRRM va lansa invitația de participare la adunare atât a președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, cât și a șefului statului român, Klaus Iohannis.

 

De asemenea, vor fi invitați și reprezentanți ai organismelor internaționale la care participă ca membrii cu drepturi depline aleși locali din România și/sau din Republica Moldova.

 

Precizăm că, prima ședință a Consiliului Autorităților Locale din România și Republica Moldova a avut loc în anul 2013, la Chișinău. Acordul dintre cele două asociații presupune schimb de experiență între primăriile din cele două țări, promovarea descentralizării, consolidarea autonomiei locale și dezvoltarea unor proiecte comune

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"