NordNews
Avem ce spune

Consiliul de Observatori al SA „Moldovagaz” a fost reînnoit. Cine sunt noii membri

La adunarea generală extraordinară a acționarilor SA „Moldovagaz” care a avut loc marți, 30 noiembrie, a fost aprobată componența reînnoită a Consiliului de Observatori al întreprinderii, scrie Cotidianul. 

Printre membrii Consiliului sunt Elena Burmistrova, Vicepreședintele Consiliului de administrație al SAP „Gazprom”, directorul general al SRL „Gazprom Export”, Serghei Kuzneț, membrul Consiliului de Administrație și șef al Departamentului SAP „Gazprom”, Dmitri Handoga, șeful de Departament SAP „Gazprom”, Kirill Neiumin, șeful de Direcție SAP „,Gazprom”, Veaceslav Negruță, consilierul președintelui Republicii Moldova în domeniul economic și Constantin Borosan, Secretar de stat al Ministerului Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale.

La fel,  secretara generală a Ministerului Finanțelor, Dina Roșca, a devenit membru al Comisiei de cenzori.

Cele 12 întreprinderi de distribuție a gazelor naturale ale SA Moldovagaz vor fuziona în una singură. Anunțul a fost făcut miercuri, 10 noiembrie, de către președintele instituției, Vadim Ceban, precizând că anul viitor va începe procesul de reorganizare în acest sens.

Ceban susține că „întreprinderea mamă” poartă denumirea provizorie „Distribuția gaz”.

„Venim cu un program de reorganizare. Primul pas se referă la reorganizarea întreprinderilor. Cele 12 întreprinderi care în prezent distribuie gaze naturale pe teritoriul R. Moldova vor fi reorganizate în una singură. Efectele reorganizării vor fi benefice. Unul dintre principalele avantaje va fi micșorarea numărului de tarife de distribuție a gazelor”, a declarat șeful Moldovagaz, Vadim Ceban.

Potrivit lui Ceban, după fuzionarea întreprinderilor, inclusiv va fi micșorat și numărul angajaților.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"