NordNews
Avem ce spune

Consiliul Politic Național al PDM a decis amânarea congresului extraordinar al partidului pentru data de 7 septembrie

Membrii Consiliului Politic Național al PDM s-au întrunit astăzi în ședință. Democrații au făcut o analiză a situației social-politice din țară, după ce Partidul Democrat a cedat guvernarea. Cu regret, s-a constatat că alianța PSRM-PAS-PPDA este preocupată de subordonarea politică a instituțiilor care trebuie să fie independente, de acțiuni cu caracter populist și nu au făcut nimic concret pentru cetățeni. Mai mult, au suspendat proiecte menite să îmbunătățească condițiile de viață ale oamenilor, precum programele Drumuri Bune, O nouă viață, Un doctor pentru tine.

„Oamenii în țară văd că actuala guvernare deja eșuează, iar numărul problemelor cetățenilor doar crește”, a spus președintele în exercițiu al PDM, Pavel Filip.

Un alt subiect discutat în ședința Consiliului Politic Național a fost despre congresul extraordinar al PDM convocat în data de 27 iulie. În urma conferințelor petrecute de organizațiile teritoriale ale formațiunii, s-a ajuns la concluzia că Partidul Democrat are nevoie de o reorganizare, o modernizare mai profundă, care trebuie pregătite minuțios, iar pentru aceasta este nevoie de o perioadă mai mare de timp. Mai mult, s-a discutat despre nevoia de a atrage personalități, specialiști din diferite domenii, care vor împărtăși valorile și viziunea democraților de dezvoltare a Republicii Moldova, astfel ca cetățeanul să fie în centrul grijilor politicienilor din Partidul Democrat.

“PDM are nevoie de o reformă profundă, de un proces de curățare, dar și de întărire atât în teritoriu, cât și la nivel central”, a subliniat Pavel Filip.

Reieșind din cele menționate, membrii CPN au decis amânarea convocării congresului pentru data de 7 septembrie și au mandatat Biroul Permanent pentru a crea un grup de lucru care să pregătească proiectul de modernizare a Partidului Democrat. O altă împuternicire pe care a primit-o Biroul Permanent ține de lansarea pregătirilor PDM pentru alegerile locale, inclusiv organizarea staff-ului electoral. În acest sens s-a vorbit și despre consolidarea echipelor locale ale PDM și identificarea potențialilor candidați democrați în funcțiile eligibile.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata