NordNews
Avem ce spune

Construcția apeductului Fălești va fi finalizată până la sfârșitul anului curent

Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Liviu Volconovici a convocat, în ședință reprezentanții Agenției de Dezvoltare Regională Nord, ai Consiliului raional Fălești și specialiștii ministerului, în după amiaza zilei de ieri, pentru a analiza și a identifica soluții cu referire la finalizarea construcției apeductului pentru orașul Fălești.
 
”Pe 7 septembrie Guvernul a decis să  redistribuie unele alocații între programele aprobate ale Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului. Scopul este de a soluționa problemele ce țin de finalizarea construcției apeductului pentru orașul Fălești. Acest proiect este incluse în Documentul Unic de Program pentru anii 2017-2020. Vreau să identificăm soluții optime pentru a-l realiza eficient, iar fiecare să își îndeplinească atribuțiile și responsabilitățile”, a precizat ministrul Liviu Volconovici, în discuțiile cu participanții la ședință.
 
Potrivit  reprezentanților subdiviziunii responsabile de politica de dezvoltare regională a ministerului, valoarea lucrărilor necesare pentru finalizarea proiectului este de circa 35, 5 milioane de lei. Din suma totală au fost achitați circa 14, 5 mln de lei din   Fondul Național pentru Dezvoltare Regională, iar alte 21 de mln de lei vor fi achitate până la finele anului curent.
 
”Până în prezent au fost montate conductele PE 100 de diametrul D=500, cu lungimea totală de 8.362 km și au fost montate nodurilor în 8 cămine existente. Obiectivul general al proiectului este de a asigura cu apă potabilă și sanitație populația din raionul Fălești și alte cinci localități ale raioanelor Glodeni si Ungheni. Soluționarea acestor probleme va contribui la dezvoltarea economică a Regiunii de Nord, va asigura protecția mediului și va îmbunătăți calitatea vieții cetățenilor din regiune”, a menționat Secretarul de Stat, responsabil de domeniul dezvoltării regionale și rurale, Dorin Andros.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"