NordNews
Avem ce spune

Construirea podului de la Cosăuți la Iampil, peste râul Nistru va fi finanțată din bugetul Ucrainei

Construirea podului de la Cosăuți la Iampil, peste râul Nistru va fi finanțată din bugetul Ucrainei. Declarațiile au fost făcute de către vice-directorul Oficiului președintelui Ucrainei, Igor Jovcva.

Unul dintre proiectele pe care le vom începe imediat va fi construirea unui pod peste râul Nistru în regiunea Iampil-Cosăuți și o autostradă corespunzătoare care va face legătura între Kiev și Chișinău. Noul pod ne va permite în aproape 5 ore să ajungem cu mașina de la Kiev la Chișinău. Construcția acestui pod va fi finanțată din bugetul de stat al Ucrainei.”

Totodată acesta a menționat că părțile ucrainene și moldovenești au primit instrucțiunile corespunzătoare de la cei doi președinți.

De asemenea, Ucraina va finaliza o parte a autostrăzii de la Kiev direct la pod. Majoritatea dintre ele au fost deja construite, restaurate sau reconstruite. Moldova, la rândul său, își va completa propria parte a acestei autostrăzi. Și, din nou, au construit deja o parte din acest drum. Prin urmare, este un proiect absolut realist, cu finanțare realistă. Rămâne doar să-l împlinim”.

Precizăm că dorința construcției unui pod peste Nistru a fost discutată de președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, în cadrul unei vizite oficiale la Kiev.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata