NordNews
Avem ce spune

Consulatul General al României la Bălţi îndeamnă cetățenii să nu cadă pradă escrocilor

Cetățenii din regiune de nord a Republicii Moldova, care vor să redobândească cetățenia română, sunt îndemnați de Consulatul General al României la Bălți să nu cadă pradă escrocilor. Potrivit notei informative emisă de misiunea diplomatică,  programările pentru redobândirea cetățeniei se pot obține numai în aplicația www.econsulat.ro la Consulatul General al României la Bălți.

Pentru a beneficia de servicii consulare fiecare persoană trebuie să se programeze, individual, la sfârșitul fiecărei luni calendaristice pentru luna următoare. Programările se deschid în ultima zi lucrătoare a lunii calendaristice în curs.
Nu există alte variante de programare în afară de programarea on line, făcută personal de fiecare solicitant în parte.
Dacă nu ați putut obține programarea, înseamnă că s-au epuizat locurile disponibile la Consulat în luna respectivă și trebuie să încercați să vă programați pentru luna următoare.
Dacă, totuși, nu puteți obține programare la Consulatul General al României la Bălți, care are o capacitate de preluare/prelucrare a cererilor limitată, vă puteți adresa  oricărui Oficiu de Stare civilă din toate orașele-capitală de județ ale României și  din cadrul  celor șase primării de sector ale municipiului București, conform dispozițiilor legislației în domeniu.
De asemnea Consulatul General al României la Bălți vă aducem la cunoștință că personalul consular nu poate fi contactat decât în interiorul consulatului. Orice altă persoană aflată în afara oficiului consular care pretinde că ar avea vreo legătură cu consulatul nu face decat să vă inducă în eroare.
Pentru a nu deveni victime ale infracțiunii de înșelăciune și a nu acuza, absolut nejustificat și nedrept, pe membrii Consulatului nostru, vă rugăm să nu vă lăsați abordați de către aceste persoane care nu ne reprezintă în nici un fel.
Personalul consulatului nu împarte cărți de vizită, nu interpelează persoane în afara consulatului, nu preia dosare decât la ghișeu și nu are nicio legătură cu cei care întreprind aceste demersuri.
Încredințarea datelor personale către alte persoane pentru a obține programări include riscuri majore privind siguranța Dumneavoastră și reprezintă singurul motiv pentru care există persoane care nu se pot programa timp îndelungat.
În conformitate cu dispozițiile Legii nr. 1/2017 privind eliminarea unor taxe și tarife, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative, publicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 15 din 6 ianuarie 2017,  începând cu data de 1 februarie 2017, se plătesc taxe numai pentru următoarele servicii consulare:

Nr. Crt. SERVICIU TAXE în Euro
 1. Contravaloarea blanchetei unui pașaport simplu electronic 59
 2. Contravaloarea blanchetei unui pașaport simplu temporar 20
 3. Înregistrarea cererii de renunțare la Cetățenia română 600
 4. Înregistrarea cererii de verificare a statutului juridic al unei persoane fizice în raport cu Statul român 30
 5. Tariful de publicitate a actelor notariale cu incidență în activitate notarială 3

RESTUL SERVICIILOR CONSULARE SUNT GRATUITE.
În vederea prestării serviciilor consulare de înaltă ținută, personalul Consulatului General al României la Bălți este înscris într-un proces continuu de formare profesională și de perfecționare în domeniul eticii și relaționării, reușind să aibă o atitudine demnă în relația cu toți beneficiarii de servicii și să dea, permanent, dovadă de responsabilitate, corectitudine, profesionalism și imparțialitate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata