NordNews
Avem ce spune

Consulatului General al României la Bălți: Zi memorabilă pentru noi, cei care aparținem cu mândrie POPORULUI ROMÂN

Colectivul Consulatului General al României la Bălți a felicitat R. Moldova cu ocazia Ziua Limbii Române. „Pe ambele maluri ale Prutului, în România și în Republica Moldova, marcarea concomitentă a acestei sărbători dovedește, încă o dată, unitatea de limbă, etnie, cultură care leagă, inseparabil, România și Republica Moldova”, este mesajul publicat pe pagina de facebook a Consulatului.

„Tezaurul cel mai preţios pe care-l moştenesc copiii de la părinţi, depozitul sacru lăsat de generaţiile trecute” (Vasile Alecsandri), limba română este vorbită în lume de aproximativ 28 de milioane de persoane, dintre care 24 de milioane o au ca limbă maternă. Dintre acestea, 17 milioane se află în România iar în Republica Moldova, limba română este limbă oficială şi limbă maternă pentru trei sferturi din populaţie.
Prin limba română ne păstrăm tradițiile spirituale și demonstrăm ca aparținem spațiului comun de civilizație europeană. Prin limba română suntem mândri de identitatea noastră națională și putem contribui la îmbogățirea marii familii europene. În limba română trăim, iubim, muncim și murim.”

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"