NordNews
Avem ce spune

Contabila șef a Primăriei din Cupcini activează concomitent în două funcții și conduce un Hyundai Elantra, fabricat în 2013, de doar… 10 mii de lei

Contabila șef a Primăriei orașului Cupcini, care activează în acest domeniu timp de 23 de ani, a declarat împreună cu soțul ei pentru Autoritatea Națională de Integritate (ANI) pentru 2018 venituri de aproape 300 de mii de lei. Mai mult ca atât, funcționara a indicat pentru ANI că deține un automobil în valoare de 10 mii de lei, pe când prețul de pe piață al acestuia este de aproape 10  mii de euro.
Valentina Teleșman, contabil șef în cadrul Primăriei orașului Cupcini a declarat pentru Autoritatea Națională de Integritate pentru anul 2018 un salariu în valoare de 129,556 de lei. Dintre aceștia  90 712.34 de lei constituie leafa ridicată de la Primăria Cupcini, iar 38 844.68 de lei – salariul de la Gimnaziul „Mihail Sadoveanu” din Cupcini.
Un salariu în valoare 8892, 32 de lei a primit soțul Valentinei Teleșman de la Intreprinderea Municipală de Rețele Termice Cupcini și un altul – de 39133,27 de lei – de la SRL Moldova-Zahar. Contabilul șef mai primește o pensie pe care i-o oferă Casa Națională de Asigurări Sociale (CNAS) în valoare de 55191 de lei. La fel, soțul Nicolai Teleșman primește și el o pensie în valoare de 52623 de lei. Astfel, venitul total anual al Valentinei Teleșman și al familiei sale este de 285395 de lei.
Contabila șef de la Primăria din Cupcini lucrează atât pe un salariu întreg la primărie, cât și la Gimnaziul „Mihail Sadoveanu” din orășel.

Valentina Teleșmanu, contabil șef a Primăriei Cupcini

Solicitată telefonic, funcționara a declarat pentru nordnews:
Eu lucrez de dimineață până seara-târziu în zilele de weekend, lucrez după ora 17:00, nu merg la prânz doar ca sa îndeplinesc orele de muncă. De aceea, îmi îndeplinesc orele de muncă în totalitate, poate chiar mai mult. Chiar și atunci când sunt în concediu, eu lucrez.
Eduard Boișteanu, expert în dreptul muncii

 
 
Expertul în dreptul muncii, profesorul universitar Eduard Boișteanu a menționat că funcționara de la primăria de Cupcini ar încălca legea.
În cazul în care dumneaei lucrează la ambele posturi de muncă în calitate de contabil  pe o normă întreagă, rezultă că este tabelată cu 8 ore la ambele locuri de muncă. Deci, aceste ore se dublează.  Așadar, lucrul este ilegal, este imposibil. Chiar dacă ea lucrează peste program, la fel încalcă legea,” a spus expertul.
Valentina Teleșman declară o casă de locuit cu o suprafață de 83,3 m.p. pe care a cumpărat-o în 2004, costul căreia este doar de 66 266 de lei ceea ce ar însemna doar 3 mii de euro.
Menționăm că, conform sitelor de specialitate, o casă de locuit modestă în orașul Cupcini valorează cel puțin 5 mii de euro.
O altă avere imobiliară, cu o suprafață de 38,7 m.p., procurată în același an de familia Teleșman, valorează 21550 de lei.
Un alt lucru puțin credibil este costul autoturismului condus de contabila șef. Potrivit declarației de avere și interese personale automobilul de marca Hyundai Elantra, fabricat în 2013, valorează 10 mii de lei.
Dacă e să urmărim siturile de specialitate, o mașină de acest model are prețul pe piață de peste 10 mii de euro, echivalent a 200 mii de lei. Practic, contabilul șef a declarat un preț de 20 de ori mai mic decât cel de pe piață.
Referitor la aceasta, Valentina Teleșman a spus următoarele:„Am cumpărat această mașină de la fiul nostru, desigur, ar fi putut să ne-o dea pe gratis, adică să o dăruiască, dar noi am înregistrat-o cu 10000 de lei, ca să nu rămână loc gol pe foi”.
Valentina Teleșman este angajată în calitate de contabil șef la primăria Cupcini din anul 1996. Până a ajunge în această funcție, ea a activar în aceiași funcție la Școala internat din localitate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"