NordNews
Avem ce spune

Contrabandă cu mercur la Bălți

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, în comun cu Serviciul de Informaţii şi Securitate al Republicii Moldova au reţinut doi membri activi ai unei grupării criminale, cu vârste cuprinse între 60 şi 64 de ani, pentru  comercializarea ilegală a substanţelor chimice, otrăvitoare (mercur), în proporţii deosebit de mari.
Potrivit rezultatelor acţiunilor de urmărire penală şi a măsurilor speciale de investigaţie, s-a stabilit că substanţele chimice erau păstrate de către membrii grupării într-un depozit din municipiul Bălţi, fiind comercializate diferitor persoane.
În urma perchezițiilor au fost ridicate aproximativ 20 kg de mercur cu valoarea estimată la circa 10 milioane de lei. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de încălcare a regulilor de circulaţie a substanţelor toxice şi contrabandă în proporţii deosebit de mari, făptuitorii riscă pedeapsă cu închisoare de la 3 la 10 ani.  În continuare se întreprind măsuri speciale de investigaţii pentru acumularea probelor pertinente în privinţa complicilor.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"