NordNews
Avem ce spune

Contractul între MoldovaGaz și Gazprom a fost prelungit pentru încă o lună

Contractul de livrare a gazelor naturale, între compania rusă Gazprom și cea din Republica Moldova, MoldovaGaz, a fost prelungit pentru încă o lună, informează Realitatea.md.  Despre acest lucru a anunțat ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, scrie Realitatea. 

„Discuțiile referitor la contractul de livrare a gazelor pentru Moldova continuă. Pentru a nu periclita livrările de gaze pe termen scurt, câteva minute în urmă, am confirmat prelungirea contractului de livrarea de gaze între MoldovaGaz și Gazprom pentru 1 lună. Prelungirea contractului are loc în aceleași condiții la care Moldova a primit gaze în luna septembrie.Mâine, vineri, voi organiza o conferință de presă în care voi oferi mai multe detalii. Informații despre conferință se vor anunța suplimentar”, a scris ministrul pe Facebook.

Acest lucru a fost confirmat și de către reprezentanții Moldova Gaz, printr-un comunicat de presă.

„Contractul în vigoare cu SAP „Gazprom” privind condițiile de furnizare a gazelor naturale către Republica Moldova a fost prelungit cu o lună, până la sfârșitul lunii octombrie a acestui an. Acest fapt va asigura aprovizionarea cu gaze a tuturor consumatorilor din țară în această perioadă. În același timp, vor continua negocierile cu privire la condițiile de valabilitate mai lungi, precum și cele de preț ale contractului”, se menționează în comunicat.

Amintim, că astăzi, joi, 30 septembrie, la miezul nopții, expiră prelungirea anterioară a contractului dintre MoldovaGaz şi concernul rus, Gazprom.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"