NordNews
Avem ce spune

Conturile din Israel ale fugarului Ilan Șor, blocate de autoritățile din Tel Aviv

Conturile din Israel ale oligarhului pro-rus din R. Moldova Ilan Șor au fost înghețate de autoritățile de la Tel Aviv, au declarat pentru G4Media surse oficiale.

Liderul Partidului Șor, Ilan Șor a fost condamnat în 2017 la șapte ani şi șase luni de închisoare pentru escrocherie și spălare de bani și dat în căutare internațională.

Pe 26 octombrie, ambasadorul SUA în R. Moldova, Kent Logsdon, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că Departamentul Trezoreriei Statelor Unite a impus sancțiuni împotriva ex-liderului PDM Vlad Plahotniuc și deputatului fugar Ilan Șor, condamnat în 2017 la şapte ani şi şase luni de închisoare pentru escrocherie și spălare de bani și dat în căutare internațională.

Aceste sancţiuni vizează blocarea eventualelor active în Statele Unite ale lui Ilan Şor, un om de afaceri născut în Israel şi devenit politician în R.Moldova, de unde a fugit în 2019.

Şor, căsătorit cu o cântăreaţă decorată de către preşedintele rus Vladimir Putin, a fost condamnat după ce a fost găsit de deturnarea unui miliard de dolari din bănci moldoveneşti, celebrul ”furt al secolului” din 2014.

Potrivit Departamentului american al Trezoreriei, el a acţionat împreună cu Rusia pentru a înfiinţa o alianţă înainte de alegerile din 2021, după care a încercat, cu susţinerea Moscovei, să submineze eforturi ale R.Molodova de aderare la Uniunea Europeană (UE).

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"