NordNews
Avem ce spune

Copacii de pe marginea drumurilor ar putea fi înlocuiți

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a instituit Grupul de lucru pentru înlocuirea plantațiilor rutiere în zona de siguranță și de protecție a drumurilor publice. Acesta va examina situația accidentelor rutiere, soldate ca rezultat al amplasării arborilor în zona drumului public.

Datele arată că cele mai multe decese, în cazul accidentelor rutiere produse pe drumurile naționale, sunt din cauza impactului cu arborii amplasați pe marginea carosabilului. De aceea, vreau să facem o analiză detaliată și să vedem cum putem înlocui arborii cu alte plantații rutiere, menționează  Chiril Gaburici.

De asemenea, Administrația de Stat a Drumurilor va prezenta informații cu privire la resursele financiare alocate anual pentru defrișările și înlocuirea acestora.

Din Grupul de lucru fac parte reprezentanți ai Ministerului Economiei și Infrastructurii, Administrației de Stat a Drumurilor, Inspectoratului Național de Patrulare, Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Institutului de Ecologie și Geografie.

Ministrul a indicat că responsabil de îndeplinirea sarcinilor este secretarul de stat Anatol Usatîi – președinte al Grupului de lucru.  

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"