NordNews
Avem ce spune

Copiii ar putea sta la grădiniță maximum șapte ore pe zi, dacă aceste instituții vor fi redeschise

Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică a aprobat instrucţiunile privind activitatea instituţiilor de învăţământ, iar fiecare şcoală şi grădiniţă din Chișinău urmează să ajusteze condiţiile în funcție de necesităţile proprii, scrie ziarulnational.md.

În cazul în care grădinițele își vor relua activitatea suspendată din luna martie curent, copiii ar urma să nu se afle în aceste instituții mai mult de șapte ore, adică până la 14.00 – 15.00, a anunțat astăzi primarul capitalei Ion Ceban.
„Suntem într-o situaţie fără precedent, criza provocată de Covid – 19 a afectat toată lumea, de aceea trebuie să fim prudenţi şi înţelegători, dar şi responsabili. Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică a aprobat instrucţiunile privind activitatea instituţiilor de învăţământ, acum urmează ca fiecare şcoală şi grădiniţă din capitală să ajusteze aceste condiţii după necesităţile proprii. Părerea părinţilor este foarte importantă în acest sens și trebuie luată în calcul. Pentru a minimaliza riscul de infectare cu nou tip de virus, copiii se vor afla în instituţie nu mai mult de 7 ore pe zi”, a declarat Ceban.
Potrivit edilului, în prezent se desfășoară lucrări de reparaţie 142 de instituţii de învăţământ din municipiul Chişinău, inclusiv 48 de școli, licee și gimnazii și 94 de grădinițe. Suma totală alocată în acest scop este de peste 109 milioane de lei.
Toate lucrările de reparație vor fi verificate de către o comisie creată de autorități.
„Instituțiile de învăţământ din capitală sunt pregătite pentru noul an şcolar. Acestea sunt dotate cu echipamente de protecţie şi dezinfectanţi. În acest sens, municipalitatea a alocat surse financiare suplimentare”, a mai spus Ceban.
Menționăm că instituțiile de învățământ din R. Moldova nu vor fi redeschise până pe 31 august, dată până la care a fost extinsă starea de urgență în sănătate publică din cauza agravării situației privind pandemia de COVID-19.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"